Er zijn feitelijk twee verschillende soorten studio monitors, namelijk de actieve en de passieve monitors. Bij een actieve monitor is het heel eenvoudig om deze aan te sluiten. Je sluit hem namelijk aan de ene kant aan op het stopcontact en aan de andere kant op een audiobron. Je hebt geen externe versterkers meer nodig, waardoor je met een paar simpele handelingen meteen aan de slag kan. Bij passieve monitoren ligt dit iets lastiger, omdat deze geen stroomvoorziening hebben. Dit heeft als voordeel dat je geluid niet beïnvloed wordt door de elektrische voedingscomponenten, gewoon omdat deze niet aanwezig zijn. Het nadeel is dat je externe versterkers nodig hebt, wat aan de andere kant tevens weer een voordeel is, aangezien je deze zelf kan selecteren. Mocht je niet helemaal zeker weten welk type studio monitors je het beste aan kan schaffen, neem dan gerust even contact op met I4Studio. De medewerkers beschikken over een uitgebreide kennis over alle producten die ze verkopen en ze staan graag met advies voor je klaar.

Welke studio monitors kan je het beste kopen?

Welke studio monitors je het beste kan kopen hang van veel verschillende factoren af. Zo is het in de eerste plaats afhankelijk van de omvang van de ruimte waar je de studio monitors neer gaat zetten. Is deze ruimte klein, of middelmatig groot, dan heeft het niet zoveel zin om grote monitors met stevige subwoofers aan te schaffen, aangezien deze het geluid dan eerder zullen vervormen dan dat het tot zijn recht komt. Stem de grootte van je studio monitors dus altijd af op de grootte van de ruimte waar ze komen te staan. Een kleinere monitor is lang niet altijd slechter. In een kleinere ruimte kan deze vaak zelfs betere zijn dan een grotere monitor. Bovendien is de kwaliteit van alle studio monitors uitstekend, waardoor je altijd een hoogwaardig product aanschaft. Kijk rustig even rond op de site naar alle mogelijkheden die er zijn en maak voor jezelf een inschatting van wat je graag zou willen hebben. Of in ieder geval van wat je nodig hebt, want je heb naar alle waarschijnlijk veel meer wensen dan de noodzakelijke producten zodra je de site bekeken hebt.

Waar moet je nog meer opletten?

Studio monitoren worden soms in sets en soms per stuk verkocht. Hierdoor moet je er wel rekening mee houden dat, indien je losse studio monitors aan gaat schaffen, je er op let dat deze geschikt zijn voor een stereo-setup. Mocht je namelijk twee losse monitoren aanschaffen die niet geschikt zijn voor een stereo-setup, dan kan je hier uiteindelijk je doel niet mee bereiken. Ondanks dat het stuk voor stuk hoogwaardige kwaliteit monitors zijn. Verder kun je overwegen om ook nog iets aan de akoestiek in je studio te doen, zodat het geluid via de studio monitors nog beter tot zijn recht komt. En wellicht heb je nog aanvullende producten zoals plugins, patchkabels of audiokabels nodig. Ook hiervoor kun je prima op de I4studio site terecht.