De iPhone is een smartphone die vrij kostbaar is. Daarnaast bestaan de nieuwste modellen uit bijna alleen maar glas. Het  is dus aan te raden om je kostbare iPhone te beschermen, zodat deze met zo min mogelijk schade die ene onvermijdelijke val uit je handen gaat overleven. Voor de iPhone is een enorm groot aanbod van verschillende hoesjes beschikbaar. Je kunt de hoesjes verdelen in een aantal categorieën, zoals waterproof hoesjes, bookwallets of een hoesje met een pashouder. We lichten alle hoesjes hieronder voor je uit. 

De meest populaire hoesjes

Een van de meest populaire soort hoesjes is de flipcover, welke ook wel wallet case wordt genoemd. Zoals de naam al doet vermoeden beschikt deze portemonnee over de functie om een volledige smartphone goed in op te bergen. Daarnaast kun je er ook verschillende pasjes, geld e.d. in kwijt. Deze hoesjes zijn erg stevig en bieden veel functionaliteiten. Een ander hoesje wat veel wordt gebruikt is de backcover van Phone-Factory. Dit is een wat eenvoudigere hoesje. De backcover beschermt de achterkant van je iPhone tegen krassen en zorgt ervoor dat als je iPhone op één van de hoeken valt de schade beperkt blijft. Er zijn ook backcovers waar je je pasjes kunt insteken. Deze hoesjes zijn ideaal als je geen dikke hoesjes zoals de walletcase wil hebben. 

Een persoonlijk hoesje 

Het is natuurlijk ook leuk om je eigen unieke gepersonaliseerd hoesje te ontwerpen. Zo zijn er verschillende websites waar je zelf een telefoonhoesje kunt ontwerpen. Het ontwerp van de siliconen hoesjes kan naar eigen wens worden aangepast. De hoesjes beschermen de achterzijde en zijkant van de iPhone, voor de voorzijde is het aanbrengen van een screenprotector aan te raden.

Bijzondere hoesjes

Naast de standaard iPhone hoesjes heb je ook een aantal bijzondere hoesjes. Bijvoorbeeld een waterproof hoesje. Een waterproof hoesje voor de iPhone beschermt het toestel tegen water. Deze soort hoesjes zijn ook handig als je vaak in stoffige ruimtes bent. Daarnaast heeft zo’n hoesje ook een extra voordeel. Veel van de waterproof hoesjes zijn ook goed bestendig tegen het laten vallen en stoten. Ook heb je lichtgevende hoesjes. De lichtgevende hoesjes hebben een rand die als lamp kan worden gebruikt. De felheid van de lamp kan vaak naar wens worden aangepast. De lichtgevende hoesjes zijn zeer populair bij selfie makers.

iPhone hoesjes aanschaffen

Welke iPhone hoesjes je ook kiest, het zorgt er altijd voor dat je iPhone beter is beschermd tegen de meest voorkomende schades zoals krassen, glasbreuk of erger. Voor een paar euro zijn er al hoesjes beschikbaar op de markt. Kies daarom dus zeker een goed hoesje uit en je hebt nog langer plezier van jouw telefoon.